Tiszaparti Római Katolikus

Általános Iskola és Gimnázium

Get Adobe Flash player

Látogatóink

Ma 33

Tegnap 155

A héten 1055

A hónapban 1946

Összesen 402353

7 vendég és 0 tag van jelen

 

 

 
 

 

 

 

A Határtalanul! program keretében benyújtott nyertes pályázatunk megvalósítására 2018. április 19-22. között kerül sor a 7. évfolyamos tanulók részvételével.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő lebonyolításával kerül megvalósításra a sikeres pályázatunk.   

A Határtalanul! program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A tanulmányi kirándulás lehetőséget teremt arra, hogy a tanulóink megismerjék a külhoni magyarok életét, ezáltal gazdagodjon a személyiségük, erősödjön a nemzettudatuk. 

Nagy magyarjaink nyomában a Felvidéken címmel Petőfi Sándor, Arany János és Kodály Zoltán életéhez, munkásságához kapcsolódó helyeket, kulturális emlékeket és magyar történelmi nevezetességeket keresünk majd fel. Közben megismerkedünk a Felvidék, Zoboralja természeti szépségeivel is kirándulások keretében. A tanulmányi kirándulás remek lehetőséget biztosít az iskolán kívüli ismeretek szerzésére, a gyerekek meglévő tudásának elmélyítésére is.

A Nagycétényi Alapiskola tanulóival megvalósítandó közös programok személyes kötődések, barátságok kialakulását is segíthetik, ezáltal  erősítik majd a gyerekekben  az egy közösséghez, az egy nemzethez való tartozás érzését is, és talán egy hosszabb távú együttműködés lehetőségét is megteremti majd az iskolák között.

A kirándulásunk keretében megtekintjük Dévény, Pozsony és Nagyszombat nevezetességeit. Majd Nyitrát és környékét barangoljuk be, közben felkeressük a Kodály Zoltán munkásságához kötődő Alsócsitárt és Nyitragerencsért is.  Túránk során eljutunk a  gimesi várhoz és a kistapolcsányi kastélyhoz is. Selmecbányán bejárjuk a Szabadtéri Bányászati Múzeum föld alatti András-aknáját túra keretében. Az Evangélikus Líceumnál egy verssel idézzük meg Petőfi Sándor emlékét. Az Arany János-emlékévhez is kapcsolódóan Alsósztregován megtekintjük a Madách-kúriát, ahol megemlékezünk Madách Imre és Arany János kapcsolatáról is.


A tanulmányi kiránduláshoz kapcsolódó ismeretek elmélyítését különböző pedagógiai módszerek alkalmazásával kívánjuk segíteni. Az előkészítő órákon projektmódszerrel ismerjük  meg  Szlovákia magyarlakta területeit a gyerekek előzetes felkészülésére és külső előadókra építve. Szeretnénk motiválni a tanulókat is az önálló ismeretszerzésre: a tanulók a helyszínekhez kapcsolódóan előzetesen, önállóan illetve csoportokban információkat gyűjtenek, melyeket a társaikkal megosztanak kiselőadás, prezentáció formájában. Az ismeretek rendszerezését, rögzítését segítheti majd az elkészítendő kirándulási napló.

 A tanulmányi kirándulást követően szeretnénk az iskolában bemutató foglalkozást, színes beszámolót  tartani a 6. évfolyamos tanulóknak és osztályfőnökeiknek az utazás során szerzett ismeretekről, élményekről. 

 

Beszámoló és képgaléria

 

Csengetési rend

       1. óra              7.50 - 8.35

       2. óra              8.45 - 9.30

       3. óra            9.40 - 10.25

       4. óra          10.35 - 11.20

         Ebédszünet  20 perc

       5. óra          11.40 - 12.25

         Ebédszünet  15 perc

       6. óra          12.40 - 13.25

       7. óra          13.35 - 14.20

       8. óra          14.30 - 15.15

 

 

 
 

 

 

Copyright © Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 2014. Minden jog fenntartva.